Door middel van elektrische epilatie kunnen ongewenste haren definitief worden verwijderd. Het voordeel van deze behandeling is dat alle soorten haren én alle verschillende haarkleuren doeltreffend behandeld kunnen worden. Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleinere huidoppervlaktes, zoals in het gelaat of op een huidtransplantaat.

Hoe werkt elektrische epilatie?

Bij elektrische epilatie wordt een dun naaldje in het haarzakje geschoven en een zwak stroom signaal afgegeven voor een paar seconden. Deze stroom wordt omgezet in warmte en zorgt ervoor dat het haarzakje beschadigd raakt. Hierdoor kan de haar niet meer opnieuw terug groeien, omdat het niet meer gevoed wordt door het haarzakje. Het behandelde haartje wordt vervolgens met een pincet uit het haarzakje gehaald en de naald wordt in het volgende haarzakje geschoven.

Behandelduur

De haargroeicyclus van een haar kan verdeeld worden 3 groeifases; actieve groeifase, overgangsfase en rustfase. Alleen haren in een actieve groeifase kunnen effectief behandeld worden. In deze fase zit de haar namelijk nog vast aan het haarzakje. Of een haar in deze fase zit is van de buitenkant niet te zien, daarom moet wel rekening gehouden worden met meerdere behandelingen. De behandelingsperiode kan variëren van enkele maanden tot jaren, voordat het gewenste resultaat is bereikt.

 Behandelresultaat

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. .

Combinatie VPL-behandeling

Als het om een relatief groot gebied gaat waarbij zowel donkere als lichte haren aanwezig zijn, kan er worden gekozen om eerst de donkere haren te behandelen met de Ultra VPL. De overgebleven lichtere haren kunnen later met elektrische epilatie behandeld worden.

Intakegesprek

Wij plannen altijd een intakegesprek, dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Wij vragen u om ongeschoren naar dit gesprek te komen, zodat wij het te behandelen gebied kunnen inspecteren en beoordelen.

Vergoedingen zorgverzekeraars

Verwijderen van overbeharing in het gelaat worden veelal vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.