Permanent ontharen met de Ultra VPL Plus

Permanent ontharen kan een oplossing zijn voor ongewenste haargroei bij vrouwen en mannen. Definitieve haarverwijdering is mogelijk door middel van elektrische epilatie, lasertherapie, IPL of VPL. In onze praktijk werken wij met de Ultra VPL plus. Deze maakt gebruik van een techniek waarbij in één lichtpuls 5 verschillende lichtpulsen worden gegeven die elk een eigen golflengte en pulsduur hebben. Dit maakt het licht van de Ultra VPL Plus heel efficiënt en krachtig waardoor er relatief minder behandelingen nodig zijn.

Wat kunt u met behulp van Ultra VPL licht bereiken?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot 90% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn. Blonde, grijze en rode haren kunnen niet worden behandeld.

Welke lichaamsdelen kunnen we behandelen?

Alle lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld de bovenlip, oksels, de benen, de bikinilijn, armen en rug kunnen met VPL-licht worden behandeld.

Doet het pijn?

In de meeste gevallen wordt tijdens de behandeling een prikkelend gevoel en warmte geconstateerd. Na afloop van de behandeling kan een lichtrode uitslag (erytheem) zichtbaar zijn, die snel weer verdwijnt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Behandeling met VPL vindt altijd in meerdere zittingen plaats omdat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Er zijn 3 groeifases; actieve groeifase, overgangsfase en rustfase. Alleen haren in een actieve groeifase kunnen effectief behandeld worden. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 8-10 behandelingen nodig.

Wat te doen voor en na de behandeling?

Vanaf twee weken voor en tijdens de VPL-behandelingen zijn epileren, plukken of andere ontharingsbehandelingen af te raden. In verband met het risico op pigmentverschuivingen moet 4 weken voor en 6 weken na de (laatste) behandeling de zon en zonnebank vermeden worden.

Intakegesprek

Wij plannen altijd een intakegesprek, dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Wij verzoeken u om ongeschoren naar dit gesprek te komen, zo kunnen wij het te behandelen gebied inspecteren. Tijdens de intake maken we ook een proefflits, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Vergoedingen zorgverzekeraars

Verwijderen van overbeharing in het gelaat worden veelal vergoed vanuit de aanvullende verzekering.