De gevolgen van borstkanker of de behandeling van borstkanker kunnen lichamelijk en psychisch ingrijpend zijn en kunnen leiden tot klachten die het dagelijks leven be├»nvloeden. Behandelingen zoals bestraling, chemotherapie of operatie van borstkanker kunnen vochtopeenhoping en/of beschadiging van de huid veroorzaken. Dit kan klachten geven als pijn of stijfheid van het aangedane gebied.  Soms is er sprake van een vastzittend litteken die zorgt voor pijnklachten of een beperking in beweging. De huidtherapeuten kunnen verschillende behandelingen uitvoeren die ervoor kunnen zorgen dat huidklachten verminderen.

Manuele lymfedrainage
Bij vochtophopingen van de huid kan manuele lymfedrainage worden toegepast. Deze massage heeft als doel het overtollige vocht af te voeren en te verminderen. Ook kan deze massage voor pijndemping zorgen. Hierbij worden, afhankelijk van de klachten, massagegrepen, oedeemgrepen en fibrosegrepen uitgevoerd op de huid. Ook kunnen fascietechnieken toegepast worden om onderliggend weefsel te behandelen en blokkades op te heffen.

Ambulante compressietherapie
Bij compressietherapie wordt bijvoorbeeld een arm ingezwachteld met bandages om het overtollige vocht te verminderen. Ook kan er gedacht worden aan een compressiehemd.  Er bestaan verschillende compressiesystemen die toegepast kunnen worden. Uiteindelijk kan eventueel een Therapeutisch Elastische Kous aangemeten worden om het resultaat van de behandeling te behouden.

Littekenmassage
Littekenmassage kan toegepast worden bij vastzittende littekens. Met verschillende massagegrepen kan het littekenweefsel versoepeld worden waardoor bewegingsbeperkingen en pijnklachten kunnen verminderen of opgeheven kunnen worden. Daarnaast kan littekenmassage het uiterlijk van het litteken verbeteren.

Lymfetape
Lymfetape kan ingezet worden om overtollig vocht af te voeren en om vastzittende littekens te versoepelen.